Turlarımız
Rotamız ve Özellikleri
Çeşme’ye geldiğinizde; Ilıca ve Şifne’de kaplıca keyfi yaşamadan,incecik kumlu,doğal plajlarda (Ilıca, Pırlanta, Altınkum…) denize girmeden,Alaçatı’da rüzgar sörfü yapmadan, ünlü Çeşme Kalesi ve müzesini gezmeden,Osmanlı Döneminden kalma çeşme ve camileri, Ildırı Köyündeki Erythrai antik kentini, Çeşmeköy’ü ve Bağarası bölgesindeki tarihi kalıntıları görmeden, deniz ürünlerini,çeşme kumrusunu ve sakız reçelinin tadına bakmadan, Dalyan’da balık keyfi yapmadan, dönmeyin …
Çeşme kalesi : 2. Beyazıt tarafından 1508 yılında diktörtgen biçiminde yaptırılan kale, 6 kulesi ve üç yanındaki hendeklerle muhteşem bir görüntü oluşturur. İlk yapıldığı zamanlarda denize sıfır olarak inşaa edilen kale, zaman içerisinden denizin doldurulmasıyla daha içte kaldı. Tarihi kalede Uluslararası Çeşme Müzik yarışması ve 2-7 Temmuz tarihleri arasındaki Çeşme Festivali düzenlenir. Kaleyi ziyaret ettiğinizde, az önce anlattığımız büyük Türk komutanı Kaptan-ı Derya Cezayirli Hasan Paşa’nın yanında aslanı bulunan heykelini de göreceksiniz.Kervansaray: 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Kervansaray Çeşme’ye ayrı bir özellik katar. Tarih içinde özellikle yabancı tüccarların konaklaması için kullanılan kervansayaray günümüzde 45 odalı bir otel olarak hizmet vermekte. Kervansaray’da ayrıca gece eğlence mekanları ve alış-veriş merkezledri de bulunmakta.
Çeşme Kalesi
2. Beyazıt tarafından 1508 yılında diktörtgen biçiminde yaptırılan kale, 6 kulesi ve üç yanındaki hendeklerle muhteşem bir görüntü oluşturur. İlk yapıldığı zamanlarda denize sıfır olarak inşaa edilen kale, zaman içerisinden denizin doldurulmasıyla daha içte kaldı. Tarihi kalede Uluslararası Çeşme Müzik yarışması ve 2-7 Temmuz tarihleri arasındaki Çeşme Festivali düzenlenir. Kaleyi ziyaret ettiğinizde, az önce anlattığımız büyük Türk komutanı Kaptan-ı Derya Cezayirli Hasan Paşa’nın yanında aslanı bulunan heykelini de göreceksiniz.Kervansaray: 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Kervansaray Çeşme’ye ayrı bir özellik katar. Tarih içinde özellikle yabancı tüccarların konaklaması için kullanılan kervansayaray günümüzde 45 odalı bir otel olarak hizmet vermekte. Kervansaray’da ayrıca gece eğlence mekanları ve alış-veriş merkezleri de bulunmakta.
Çeşme Müzesi
Çeşme Kalesi içerisinde yer alan müze 1965 yılından beri ziyaretçilere açıktır. Müzede arkeolojik eserler sergilenmektedir…
Ildır
Çeşme Yarımadası’nda rüzgarlı bir balıkçı köyü: Ildırı Çeşme’nin kuzeyinde yer alan Ildırı, deniz kenarında küçük ve sevimli bir beldedir. Antik Çağ’daki adı Erythrai olan Ildırı’da yapılan arkeolojik kazılar bölgede ilk çağlardan bu yana yerleşim olduğunu göstermektedir. Athena Tapınağı’na ait kalıntılar, antik tiyatro, akropol ve bölgeyi çevreleyen surlara ait kalıntılar, köy ve çevresinde yapılan çalışmalar sonucu elde edilmiş en önemli eserlerdir. Tarih boyunca Lidyalılar, Persler, Bergamalılar, Romalılar gibi uygarlıkların yaşadığı Ildırı, son yıllarda özellikle turizm açısından İzmir’in önemli yörelerinden biri olmuştur. Gece hayatının neredeyse hiç olmadığı, merkezinde az sayıda restaurant ve cafenin olduğu Ildırı, yaz aylarında oldukça kalabalık olmasına rağmen sakin bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir yerdir. Tarihi, doğal güzellikleri, Çeşme adalarını seyredebileceğiniz muhteşem manzarası, bol balık çıkan koyları, enginar tarlaları, zeytin ağaçları ve lezzetli lokma tatlısıyla Ildırı hafızanıza kazınacak. Ildırı Otelleri – Tarihi, doğal güzellikleri, Çeşme adalarını seyredebileceğiniz muhteşem manzarası ile Ildırı yarımadadaki en güzel yerlerden biri. Ildırı Hava Durumu – Ildırı için 5 günlük hava durumu bilgilerini sayfamızdan inceleyerek, tatilinizi en doğru zamanda planlayabilirsiniz.
Erythrai Antik Kenti
Ülkemizin birçok yöresi gibi Çeşme’nin Ildırı beldesi de tarihi kalıntılar bakımından oldukça zengin bir bölge. Yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan Erythrai Antik Kenti, Ildırı’nın tüm dokusuna işlemiş, bunu gezdiğiniz her yerde hissedebiliyorsunuz. Antik Çağ’dan günümüze kadar ulaşan antik tiyatro, şehir surları, tapınak kalıntıları ve mozaikler bölgenin tamamına yayılmış durumda.Hatta öyle ki; birçok evde bu mozaik taşların kullanıldığını görebilirsiniz. Özellikle Ildırı’nın tepelerine çıktığınızda antik kent kalıntılarını muhteşem manzara eşliğinde seyredebilirsiniz.